27.05.16 г.

The Whore and the Whale (2004)/ Курвата и кита (2004)

"Да, жените са по-смели от мъжете. Ние ( мъжете) сме само добри във влюбването. Да правим артистични неща...снимане на форографии, композиране на танго. Или пилотиране на самолет, ако си достатъчно смел. Но когато наистина се нуждаеш от мъж...извикай жена."
Действието в тази аржентинско-испанска драма на режисьора Luis Puenzo, постоянно се пренася от наши дни ( 2000 ) във времето на разцвет на Буенос Айрес (1930) и обратно. Една впечатляваща, зрелищна изработена, високо бюджетна продукция, обхващаша в историята си 70 години, която се стреми да съчетае епичния си размах с интимното изследване на духовното обновление на една жена - Вера.Всичко започва в Мадрид, когато в ръцете на съвременна писателка Вера, попада дневника на аржентински фотограф ( Емилио), загинал по време на Гражданската война в Испания. В дневника има приложени и снимки на красива жена - Лола, в която той е бил влюбен. Въпреки, че й откриват рак на гърдата и преживява мастектомия, писателката решава да замине за Буенос Айрес и да потърси следите на красавицата от снимките...
Историята от 1930-та година ни среща със страстната любовна афера между аржентинският фотограф Емилио (Leonardo Sbaraglia) и испанската проститутка Лола (Merce Llorens), заточена в Аржентина. Работата на Емилио го изпраща в Патагония, за снимки за илюстрациите на кориците на партитурите на слепият танго музикант Суарес (Мигел Анхел Сола).
Koгато да тръгнеш или да останеш си има цена, когато живота отдалечава любимият ти човек от теб много повече, отколкото смъртта... тогава какво си способен да извършиш?!?
И както се случва,когато в една връзка се намеси трети - страстта между Емилио и Лола започва да избледнява, когато Суарес започва открито да афишира интереса си към нея. През това време Eмилио е отдаден на фотографията - той не спира да снима - фотографиите, които Вера, 70 години по-късно, ще открие.Историята, на фона на тангото подмамва да й се отдадеш, кара ме да подновя отново уроците си по танго, а този Суарес... Той е 100 % изкусител !

http://www.imdb.com/title/tt0342913/?ref_=ttpl_pl_tt

Няма коментари:

Публикуване на коментар