30.05.16 г.

The Correspondence/ La Corrispondenza

Noi due siamo tutto misteri ! 

Джузепе Торнаторе ( Ех, този Торнаторе! Ех, тези италианци!) прави филм за любовта, за онази мистерия, свързваща душите ни въпреки познатите земни физични закони.
И не е нужно да вярваме или да се съмняваме дали това е възможно... Просто само трябва да приемем възможността, да дадем шанс, че тя съществува! А после...после ще видим!
Човешкият ум никога не ще успее да схване напълно идеята за безкрайноста, както и за безусловната любов. Но във всичко има логика!
Филмът пресъздава една гореща любовна афера между застаряващият астрофизик Джеръми Айрънс и неговата студентка Олга Куриленко, превърнала се в 6 годишна романтична връзка на дълги разстояния, изпълнена с нестихваща страст. 
Есенцията на филма - ако ние продължаваме да виждаме, тук на Земята, отразената светлина на вече мъртви звезди, защо да не би могло това да се случва и с хората, които са напуснали нашия земен свят?!? Ако в асрофизиката е възможно да изградим един вид диалог с угасналите звезди, ще съумеем ли да проведем такъв и с някой любим на сърцето ни човек, отишъл си завинаги от земния ни път?!?
Историята е отлично музикално "опакована" от любимия на Торнаторе композитор - Енио Мориконе.
И ще завърша с цитат от "Часовете" на Майкъл Кънингъм: "Защото щастието - винаги е в хората и всички надежди, които оплитаме в тях. Надежди за нас самите.”
И още: "Изминавайки отредения ни земен път, всеки от нас прави грешка, една съществена грешка, която ни отделя от безсмъртието. Ние не знаем каква е тя. Аз обаче разбрах моята. И тя е, че не те срещнах по-рано. Смятам, че това е достатъчно, за да пропусна подаръка наречен безсмъртие." - Джеръми Айрънс, на фона на музиката на Енио Мориконе в La Corrispondenza
Гледайте прегърнати!

http://www.imdb.com/title/tt3530978/?ref_=nv_sr_1

Няма коментари:

Публикуване на коментар