31.05.16 г.

3 Hearts/ 3 Сърца (2014)

Какво съм ви приготвила тази вечер?!?
И моля, не се подлъгвайте по рейтинга в IMDB !
Френско кино с дискретен чар и характерна типично френска елегантност. :)
Каква е вероятността да се влюбиш последователно, неподозирайки нищо в две сестри?
Класически любовен триъгълник е този филм, създаден от режисьора Беноа Жако, с участието на Беноа Пулворд, Шарлот Гейнсбург, Киара Мастрояни и Катрин Деньов.
Понякога изпускайки последния влак, срещаме една жена, която ще бележи мислите ни, душата ни, сърцето ни, тялото ни.
Една вечер прибирайки се от командировката си, Марк ( Беноа Пулворд) среща загадъчната Силви ( Шарлот Гейнсбург), когато изпуска влака си за Париж. Те се скитат по улиците на малкото, провинциялно градче до зори, разговаряйки за всичко, освен за тях самите. Качвайки се на първия влак на сутринта, Марк се уговаря със Силви да се срещнат след 5 дни в Париж, в градините на двореца Тюйлери. За да запазят магията от срещата не споменават имената си
Естествено Силви отива на срещата ( въпреки, че има връзка с Кристоф), а Марк, за съжаление, затрупан от сужебни ангажименти - закъснява.
Търсейки я, връщайки се отново в същия град намира друга жена – Софи ( Киара Мастрояни), без да знае, че тя е сестрата на Силви...
Във връзката им няма страст, по-скоро сексуалното влечение е инспирирано от желание по друга, но Софи се оказва спокоен пристан, уютно убежище от шума и динамиката на Париж.
Финалът е напълно неочакван, ...като живота!

http://www.imdb.com/title/tt2822742/

Няма коментари:

Публикуване на коментар