11.06.16 г.

Sideways/ Отбивки 2004

Една история по едноименния роман (2004 г.) на американския писател Рекс Пикет, за двама приятели на средна възраст и тяхната винена одисея, в която естествено са забъркани и жени, режисирана елегантно, с много чувство за хумор от Александър Пейн! Както самият режисьор заявява: "Обичам да се присмивам на хората".
"Отбивки" носи "Оскар" за адаптиран сценарий и куп други награди.
"Бях готов да се застрелям и тогава открих Pinot Noir." - това ще бъде мотото на филма!
Премеждията започват когато Майлс (Пол Джамати), все още невъзстановен от развода си кандидат-романист, пристрастен дегустатор на вино, решава да подари на приятеля си от колежа Джак (Томас Хейдън Чърч) екскурзия до лозята в долината Санта Инес и то точно седмица преди сватбата на Джак.
Двамата не биха могли да бъдат по-странна двойка. Джак е над-сексапилен чаровник; Майлс е тъжен воин. Джак търси своя "последен вкус на свободата"; Майлс просто иска да вкуси съвършенството в бутилка. Джак е ок дори и с евтино Мерло; Майлс единствено с перфектно Pinot.
Всъщност, единственото нещо, което изглежда общо между тях е опияняващ микс от неуспешни амбиции и избледняващата, отиващата си младост.
И така, докато си проправят път към брега, Майлс и Джак скоро се оказват удавени във вино и жени (Вирджиния Мадсън, Сандра О, Мерилуиз Бърк).
Преминавайки през кризата на средната възраст и двамата попадат в неустоимо комични ситуации,от които и двамата ще научат ценни уроци за живота.
Филмът пресъздава възходите, паденията и „отбивките” във вълшебното приключение на живота.

http://www.imdb.com/title/tt0375063/?ref_=tt_rec_tt

Няма коментари:

Публикуване на коментар