11.06.16 г.

No habrá paz para los malvados/ No Rest for the Wicked/ Няма да има покой за нечестивите (2011)

Сантос Тринидад ( Хосе Коронадо ) е мръснo ченге ( може би корумпирано), в него има една придобита жилка за насилие и сериозна жажда за ром и кока-кола ( никъде във филма не споменаха популярната напитка от острова на свободата Куба Либре ;), все се поръчваше сухото "ром и кока-кола").
По време на пиянски гуляй, местейки се от един бар в друг, той извършва тройно убийство. Свидетел напуска сградата преди Сантос да успее да го хване. И както често се случва докато Сантос има за цел да убие свидетеля и да прикрие престъпленията си, паралелно съдия и полиция провеждат разследване на убийствата, като бавно се приближават един към друг, за да се разкрие огромен престъпен заговор, който никой никога не е и подозирал.
Филмът на Енрике Урбису печели 6 награди Гоя, включително за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър оригинално написан сценарий и най-добра главна мъжка роля.
Награди CEC 2012 за най-добър филм, режисьор, актьор (Хосе Коронадо), монтаж и саундтрак; Награди ASECAN 2012 за най-добър филм;
Награди Turia 2012 за най-добър испански филм и най-добър актьор (Хосе Коронадо); Fotogramas de Plata 2012 за най-добър филм и актьор (Хосе Коронадо);
Награди Sant Jordi 2012 за най- добър актьор (Хосе Коронадо);
Наградите на Асоциацията на актьорите 2012 за най- актьор (Хосе Коронадо);
Награди San Pancracio 2012 за най- добър актьор и режисьор; Latin Beat Film Festival Tokio 2012 - наградата за най-добър режисьор.

http://www.imdb.com/title/tt1661862/

Няма коментари:

Публикуване на коментар