24.04.13 г.

Оставете ме по броеница


Искам да пиша за онези мигове на лекота, които ни изпълват без да подозираме с жажда за живот.
Точно с това чувство изчетох книгата "Броеницата на Вида".
Ошо казва, че ако нещо е истинско, то трябва да се случва с лекота - точно както дишаш, без усилие. Наличието на упорство е белег, че има проблем в хода на събитието, както всички знаем от опит.
Когато обичам и вярвам в някого или в нещо искам всички да разберат за това.
Такава съм си! Това съм аз. 
И за това искам да ви разкажа за моята Виделина, с артистичен псевдоним – един от многото - Вида Пирон, а по рождени документи Вида Пиронкова.
Тя е жената, на която са нужни четири Луни, за да бъдат отмерени крачките й в Рая. Тя е жената брояща ударите на сърцето си, съблякла страданията, желанията и трепета, развързала мислите и страха, за да се гмурне в дълбоките води на безкрая.
Има хора, които започваш да обичаш още преди да ги видиш, защото душите им носят предусещането на последвалите срещи. А може би просто душите ни са се срещнали много преди телата да осъществят среща на чаша коняк в един неделен следобед.
Та думата ми е за Виделина и бисерната й книга „Броеницата на Вида”.
В След говора на книгата, Игор Марковски апелира „ и намерете Вида…”, а аз ще започна така.
Ако искате да откриете коя е Вида – прочетете книгата.
Отварям произволна страница и попадам на разказа „ Яхнала метлата” случайно. Едно от многото й лица, които тя притежава като артист се крие в заглавието, а иначе преподава „пиано, музика и човечност в общинското читалище.” Но независимо в какво настроение ще я срещнете, това, което винаги прави впечатление е нейната естественост. Така непопулярно качество в наши дни, а всъщност най-ценното.
Препрочитам за втори път разказите й и знаете ли защо? Защото ме карат да се смея, а от очите ми потича сълзичка от чист, искрен смях. 
Вида е един виртуозен разказвач на комедии. 
Така се уморих от дълбоки психологически драми, клиширано положително мислене, евтин секс и абсолютна касова порнография!
В „ Броеницата” съзрях така живителните съставки за дълъг и щастлив живот – радост, честност и „ МЕРАК за ЖИВОТ! И ако може да е по-бързо! Моля!”

23.04.2013

Няма коментари:

Публикуване на коментар