1.02.13 г.

Life of Pi/ Животът на Пи ( 2012)


Ако видя плакат на филма “Животът на Пи”, едва ли бих се впечатлила от него, и едва ли бих влязла на негова прожекция. Дори моята приятелка Вяра ме бе поканила да споделим заедно едно кино, но аз подозрително отказах.
Всъщност преди филма да бъде номиниран за Оскар, едва ли бих му обърнала вниманието, което заслужава. След петте му  номинации реших, че трябва да го гледам – било то на кино, или било то у нас. Оказа се, че ми се отвори възможност да направя второто тази неделя, но искрено съжалявах, че не изчаках за да отида на кино и да се насладя на филма в 3Д качество.
Филмът "Животът на Пи" е по едноименния бестселър на Ян Мартел, разказващ за приключенията на Пи Пател – син на собственик на малък зоопарк, определено различен от рационалният си баща и брат си. Пи – последователят на три религии – християнство, ислям и индуизъм, преподаващ Кабала в университет в Канада в последствие. Невероятно, но факт. Единение, както съюза на бенгалски тигър  и човек в морска лодка.
Семейството му решава да се пресели от Индия в Канада, като пренесе огромния си багаж, включващ и голяма част от животните на товарен кораб.
След корабокрушение Пи се оказва в лодка заедно със зебра, хиена, орангутан и огромен бенгалски тигър на име Ричард Пъркър.
Носителят на „Оскар” Анг Лий представя едно зрелищно приключение за всички ни.
"Вие коя от двете истории избрахте?" - не може да не попитам всеки изгледал филма този въпрос...
А като се замисля, че се съмнявах дали ще издържа два часа ?!? Бях прикована от картините, цветовете, от онази атмосфера, която само Индия е способна да ни донесе, следях разказа на Пи, вълнувах се от съдбата на Ричард Паркър - (определено си падам по тигри и всякакви котки), симпатизирах на отбора от любопитни сурикати.

...И сега разказвам на всички приятели, колеги, познати - този Живот трябва да се изгледа! Разбираш без да искаш много неща!

 http://www.imdb.com/title/tt0454876/?ref_=nv_sr_1

Няма коментари:

Публикуване на коментар