6.09.12 г.

Търговецът на камъни


Eдин мъж прекоси Афганистан, Русия, Англия, Индия и Китай и за да ме намери в България. И ако е вярно, че телата се срещнат дълго след като душите ни са имали своята среща, значи някъде ние вече сме танцували своя звезден танц, който повтаряме тук на Земята.
Сядам срещу него и разстоянието се стопява. Непознатият до преди минути ми става неочаквано близък.
Някаква тъга прорязва челото ми за миг, отпечатва се в очите ми…
И аз откривам - мога да се влюбя отново!
И някак си е невъзможно да стоя далеч от него. Привличането му е така магнетично. Думите му ме запленяват, очите му ме завладяват. Неусетно. Необяснимо. Но чакано, предречено от живота съединение.
Като внезапно връхлитащ дъжд, изливащ се над жадната земя. Като среща в непалски ресторант завършваща с разходка в два сутринта в градския парк. Като целувка по бузата под лунна светлина, с единствени свидетели малката църква в дъното и целуващите се влюбени по пейките. Като внезапно избухнало желание да се любиш. Като невъзможността да скриеш, че не искаш да устоиш…
Безсънните нощи, в които тялото ми изписва желания, които все още не изричам. Смелостта да пожелая открито. Трепета на първото сливане…
В сънищата ми се отразяват зелени турмалини. Търговецът на камъни е загадка. Очите му прочитат мислите ми и той ме води с няколко изречения… докато не го оплета в косите си.
До Господ се стига по много пътища. Уважавай пътя на другия. Благослови го! Защото незнаеш в кой миг неговият път ще пресече твоя и ти ще тръгнеш по него.
Господ е един и независимо откъде си тръгнал ще стигнеш до него. Единствено трябва да следваш повелите на своя път и той ще те възнагради като те отведе до Него.
Слушам думите ти, Рахим и разбирам, че можеш да забулиш лицето ми, тялото ми. Мога да ти позволя да ме скриеш от света за себе си. Мога да надникна в теб и да видя едно малко момче, вече мъж, омайващо жените по пътя си.
Застраховай се от мен, защото те уплаши вихъра на чувствата. Застраховай се, защото ми липсваш всеки миг, когато си далече от мен, а когато ми липсваш те искам все по силно и така те привличам към себе си.
Подходящият мъж идва винаги в неподходящ момент… като знамение.

05.09.2012

Няма коментари:

Публикуване на коментар