6.03.12 г.

Четете Дючезни

Федерико Бакомо "Неправна кантора"
Това е! Можем да искаме да бъдем непредсказуеми, но за пореден път се убеждавам, че света се движи не от „срещи от третия вид” ! За което съм благодарна и на света, и на човечеството. Опитваме се да замаскираме потребността си от близост чрез арогантност, внушителен външен вид, главоломна (може би) кариера, но в душите ни, си оставаме онези момчета и момичета, търсещи сродната ни душа. И никакви корпоративни заплетени казуси, не биха могли да отклонят мъжете от най-вълнуващото ги (не се залъгвайте, когато Ви залъгват, че е футбола) – жените.
„ Неправна кантора” е един своеобразен „Сексът и градът” по италиански, но тук Федерико Бакомо се е концентрирал върху мъжете и вътрешните им терзания, доколкото те са вътрешни!
Книгата е изпъстрена с фин хумор, който те кара да задържиш усмивката на лицето си докато четеш. И ако се случи това да е докато пътуваш в метрото неволно ставаш обект на завист за доброто си настроение. А на мен ми се иска да извикам „ Четете Дючезни – и Вас ще разсмее, а после не знаете кой ще откликне на искрите в очите.”
Иска ти се да запишеш всички остроумни отговори и колкото е възможно по-скоро да блеснеш с тях пред приятели, а дори и пред неприятели. Защото те ти дават ентусиазма да откриеш танците, да бъдеш звездата на вечерта.
„-И после защитих PhD в Харвард.
-О, по-дяволите – възкликнах, като блъснах назад стола си – дали не е заразно?”
Не се двоумете с кой ще излезе въпросната вечер, въпросната мацка. Може, ние жените, да харесваме умни мъже, но все още предпочитаме мъжете да ни разсмиват!
Документации, договори, преговори, бизнес, пари, много пари – това е само пудра захар за разкош, играчки за момчета, а истината? Истината винаги не е някъде там!
„ – Ти интервюто за работа с него ли го проведе?
-Да, разбира се. Много симпатичен. Каза, че съм добре дошла, но трябвало да направи едно по-задълбочено интервю с циците ми.
-За да разсее напрежението.
-Абсолютно. Истински джентълмен.”
Ей така, небрежно, леко, както го умеят само в Италия.
А Вие не се поддавайте на провокации, всичко е въпрос на вкус, ако го имате!
http://blog.scalino.eu/?p=424

 04.03.2012 г.
Елена Такева

Няма коментари:

Публикуване на коментар