1.01.12 г.

За съвършенството

Мисли провокирани от това, колко е прекрасно да се разхождаш по улиците, прегърнат през кръста, усещаш топлината на една мъжка ръка!
В живота се случват събития, които провокират да се замислиш за всички онези нелепи, смешни и неоснователни терзания относно нашето съвършенство или несъвършенство – в нашите очи или в очите на другите.
Оказва се ,че разковничето е скрито в очите на любимия човек. В мига, в който ви погледне с „онзи” поглед и прошепне: „ Ти си идеална/идеален за мен!”, всичките ни несъвършенства се стопяват, размиват се в безкрая и ние започваме да излъчваме  една пулсираща енергия на съвършенство! Как се излъчва съвършенство, навярно ви се иска да попитате? То е липса на несигурност, липса на колебание, липса на страх. Ти просто СИ, без следа от мисъл дали си това, което си или нещо друго.
Ние носим всичката палитра от качества у себе си. Твърде често сме неспособни да разкрием най-доброто от себе си – дали поради невежество, дали от наивност, дали от липса на опит. Обикновено хора , скъпи ни хора , са тези , които разкриват съкровищата ни. Те го правят с обичта си към нас, с доверието, което са ни спечелили. Други пък са способни да провокират само нервност, яд, ревност.
Изисква се изкуство да не се поддадем на съзнателни негативни провокации и да отстоим себе си. Защото априорно е заложен стремеж към съвършенство т.е.  към Бог. А Бог е Любов, нали така?!?
За това, когато някой с обич ти прошепва красиви думи, той просто отключва твоето скрито съкровище и ти засияваш!
Милите, изпълнени с обич думи са хранителни за душите ни. Хора, споделяйте ги! Бъдете смели да кажете на другия „Ти си идеален за мен” , „ Харесвам те” , „Обичам те”.
Смелостта да декларирате мислите си , ви дава силата да обичате.
Липсата на съмнения от ваша страна, когато чуете думи на обич , чрез вас, дава сили на другия да ви обича.
За ръкостискането, както и за танго са нужни двама!
01.01.2012
Елена Такева

Няма коментари:

Публикуване на коментар